Te voet over de E8: op weg van Hoek van Holland naar Wenen
Europees Lange Afstand Wandelpad

Europäische Fernwanderweg

European Long Distance Path

2016 - Wandeletappe 1 - Stallwang - Grün (StEnglmar)(21,7km)

Hoewel ik mijn uiterste best doe - zeker bij het beschrijven van wandelroutes - de informatie zo correct mogelijk te laten zijn, kan ik géén verantwoordelijkheid nemen voor eventuele fouten of andere tekortkomingen in tekst, informatie en kaarten.

 

Vertrekpunt

Gasthof zur Post - Dorfplatz 15 94375 Stallwang         

Eindpunt

Gasthof Reiner - Grün 8, 94379 Sankt Englmar, Deutschland

Beschrijving

  • Stallwang ligt zelf niet op de E8, maar op de Ostbayerische Jakobsweg. Vanuit Stallwang vrijwel direct stevig omhoog, de Gallner op. De toevoerroute naar de E8 is al gemarkeerd met de groene driehoek, die in dit deel van Beieren, tot aan de Oostenrijkse grens, de E8 aanduidt..
  • Na circa 1 kilometer, bij de Stubenhof (net voor de Gallner), gaat de route voor een flink deel - maar niet helemaal, let op! - gelijk op met de Goldsteig. Bij de Stubenhof pakken we ook de 'echte' E8 weer op.
  • Ten onrechte meenden we dat E8 en Golldsteig tussen Gallner en Grün volledig samenvielen. Niet dus, en omdat de Goldsteig wél goed bewegwijzerd is, misten we Waldwipfelweg, en bereikten Grün viazde
GPS-bestand (.gpx) Complete etappe
(door de link te copiëren en dit bestand te openen met RouteConverter kun je ook de afwijkingen t.o.v. de officiële E8 goed zichtbaar maken)
Video's en foto's

De hele etappe: klik hier

Etappe-delen: Klik op de V-symbolen in de detailkaarten of op de videolinks hieronder!

 





 


 


 


 

Hoewel ik mijn uiterste best doe - zeker bij het beschrijven van wandelroutes - de informatie zo correct mogelijk te laten zijn, kan ik als auteur van deze website géén verantwoordelijkheid nemen voor eventuele fouten of andere tekortkomingen in tekst, informatie en kaarten.
Naar de homepagina Muziekvideo's De kunst van Wilma Bakker Wandel- en reisverslagen Contact Artikelen en Blogs